Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Başkan kampa katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan kampa katıldı
Abone ol
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin çocukları ekran başından kaldıran, cep telefonlarını bir kenara bıraktıran doğa kampını Belediye Başkanı Ümit Uysal ziyaret etti.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin çocukları ekran başından kaldıran, cep telefonlarını bir kenara bıraktıran doğa kampını Belediye Başkanı Ümit Uysal ziyaret etti. Onlarla oyunlar oynayan Uysal, özellikle 10-15 yaş grubu çocukların aileden bağımsız iş yapma becerilerinin yeterince gelişemediğini belirterek, “Bu ihtiyaç çerçevesinde çocuklarımıza 3’er günlük kamplar yaptırıyoruz” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin, 2 milyon 630 bin metrekare genişliğiyle Türkiye’nin bir şehir merkezindeki en büyük yeşil alanı Zeytinpark’ta düzenlediği Doğa Kampı devam ediyor. Geçen yıl ilki gerçekleştirilen kamp bu yıl da Sosyal Fırsat Eşitliği ve Teknoloji Okuryazarlığı Geliştirme Derneği, Ata Doğa İzcilik Gençlik Spor Kulübü’yle düzenlenirken Türkiye’yi sarsan ikiz deprem felaketinin ardından kısa adı MAKSAT olan arama, kurtarma ve sosyal aktivite topluluğu da kamp ekibine katıldı.

‘İNTERNETTEN UZAKLAŞTIM’

Zeytinpark’ta 3’er günlük dönemler halinde devam eden kampa katılanlardan 11 yaşındaki Ahmet Ege, doğayla iç içe olmanın, kuş seslerinin kendisine çok iyi geldiğini söyledi. Kampta çadır kurmayı öğrendiklerini anlatan Ahmet Ege, “İnternetten de uzaklaştım. İyi zaman geçiyorum, yeni arkadaşlar da edindim” dedi.

ANNESİNİN ZORUYLA GELMİŞTİ

12 yaşındaki Bulut Yıldız ise kampa annesinin zorlamasıyla geldiğini anlatırken “İyi ki de geldim Geldiğim ilk gün doğada yürüyüş yaptık. Afetle ilgili yeni şeyler öğrendik. Gelinmesini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

İHTİYACI KARŞILIYOR

Başkan Uysal da kampta çocukları ziyaret etti. Çocuklarla oyunlar oynayan, sohbet eden Başkan Uysal, “Çocuklarımız biraz fazla ekrana bakıyor. Kapalı alanda çokça kalıyorlar. Aileden bağımsız iş yapma becerileri yeterince gelişmeyebiliyor. Bu ihtiyaç çerçevesinde çocuklarımıza kamp yaptırıyoruz. Kepez’de bulunan Zeytinpark’ta çocuklarımıza bu güzel kamp olanağını sağlıyoruz” diye konuştu.

YAZ BOYU DEVAM EDECEK

Muratpaşa Belediyesi, 10-15 yaş grubuna yönelik kampında, çocukların doğayla baş başa kaldıklarında kendilerine yetecek bilgiye sahip olması ve ekip çalışması, liderlik gibi kavramlarla tanışması hedefleniyor. Ayrıca çocukların olası bir afet durumunda temel bilgi ve beceriye de sahip olmasını amaçlayan kampa belediyenin internet sitesi üzerinden kayıt yaptırılabiliyor. 3'er gürlük dönemler olarak gerçekleşen kamp, 8 dönemde tamamlanacak.

Başkan kampa katıldı

Başkan kampa katıldı

Başkan kampa katıldı

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediyenin sulu tarım desteği sürüyorÖnceki Haber

Belediyenin sulu tarım desteği sürüyor

Vali Yılmaz'dan Mersin İl Jandarma Komutanı Çarıkçıoğlu'na ziyaretSonraki Haber

Vali Yılmaz'dan Mersin İl Jandarma Komut...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar