Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Osmaniye'de Mesleki Eğitim Merkezlerinde bir ilk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Mesleki Eğitim Merkezlerinde bir ilk
Abone ol
Osmaniye'de telafi eğitimlerini tamamlayan Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi ve Kadirli Şehit Mehmet Şekeroğlu Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diplomaları düzenlenen törenle verildi.

Osmaniye'de telafi eğitimlerini tamamlayan Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi ve Kadirli Şehit Mehmet Şekeroğlu Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diplomaları düzenlenen törenle verildi.

Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleşen diploma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği başkanı Murat Yalçın, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Adem Türkmenoğlu, Bekir Altuğ Aslan, Osmaniye Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bebek,Osmaniye Hızarcılar Odası Başkanı Fikret Tuncer, okul müdürleri ve çok sayıda Mesleki Eğitim Merkezi kursiyer ve ustaları katıldı.

Gerçekleşen törende İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak; "3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nun yayımlandığı 19 Haziran 1986'dan bu yana kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgeleri verilen mesleki eğitim merkezimizde, önceki yıllarda kalfalık ve ustalık belgesi almış olanların da fark derslerini tamamlayıp "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması" alabilmeleri için 2020-2021 eğitim öğretim yılında telafi eğitim programları düzenledik.Biliyoruz ki Dünya ülkeleri ile rekabetimizin yolu kalifiye elemanlarımızın sayısındaki artışla doğru orantılı. Özellikle ülkemiz, bulunduğu stratejik konum itibariyle sanayileşmede kilit noktada. Sanayileşmenin getirisi ve ürünlerin katma değeri de ekonominin lokomotifi durumundadır. İşte Mesleki Eğitim Merkezlerimizde burada önem arz ediyor. Bugün burada bu eğitimlerini tamamlayan "ustalarımıza" diplomalarını teslim etmenin mutluluğunu onlarla birlikte bizler de yaşıyoruz. Ayrıca Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezimizide Makine alanında Giyim Üretim Teknolojilerine,Güzellik ve Saç Bakım Bölümünden Endüstriyel Kalıpçılığa, Saat Tamirciliğinden Makine Onarımına kadar daha birçok alanda kalifiye eleman/usta yetiştirmeyi amaç ediniyoruz. Diplomalarını alan ustalarımızı tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Kadirli İlçemizde ise ilçe protokol mensuplarının katılımıyla Kadirli Şehit Mehmet Şekeroğlu Mesleki Eğitim Merkezinde de diploma töreni düzenlendi.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak'ın tebrikleri ve diplomaları teslimi ile birlikte Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezindeki tören sona erdi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Barosu'nda seçim bugünÖnceki Haber

Osmaniye Barosu'nda seçim bugün

Vali Erdinç Yılmaz, DGS sınavına giren öğrencilere başarılar dilediSonraki Haber

Vali Erdinç Yılmaz, DGS sınavına giren ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar