Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Sancak 12 Tekstil Fabrikası açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sancak 12 Tekstil Fabrikası açıldı
Abone ol
Bingöl Merkez Sancak Beldesinde tam kapasiteye ulaştığında 250 kişiye istihdam sağlayacak olan ‘Sancak 12 Tekstil Fabrikası’ açıldı.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Merkez Sancak Beldemizde tam kapasiteye ulaştığında 250 kişiye istihdam sağlayacak olan ‘Sancak 12 Tekstil Fabrikası’nın Açılış Törenine katıldı.

Törene Vali Kadir Ekinci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Basatemur, TSO Başkanı Kadir Çintay, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açış ve selamlama konuşmalarını yapan Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve TSO Başkanı Kadir Çintay fabrikanın beldemize ve ilimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye teşrifleri arz olunan Valimiz Kadir Ekinci şunları söyledi:

“Bugün ilimiz tekstil sektöründe faaliyet gösterecek yeni bir işletmemizin açılışını yapıyoruz. Öncelikle, “Sancak 12 Tekstil” yöneticilerine bu önemli yatırım için teşekkür ediyor, bol ve hayırlı kazançlar temenni ediyorum.

Son yıllarda ilimizde, üretimi merkeze alan birbirinden değerli yatırıma şahitlik ediyoruz. Bundan dolayı mutluyuz, gururluyuz, yarınlar için umut doluyuz. Rabbimize hamdolsun.

Bu yatırımlar inşallah, ‘istihdam, refah ve huzur’ olarak Bingöllü kardeşlerimizin hayatına önemli katkılar sunacaktır.

Teşvik sisteminde 6. bölgeye sağlanan destekler kapsamında ilimizin gelişen sektörlerinden biri olarak; Merkezde İŞGEM, Organize Sanayi Bölgesi ve Tekstilkent ile Karlıova ve Solhan ilçelerimizde onlarca tekstil firmamız üretim yapmakta, vatandaşımıza hizmet vermektedir.

"Projelerimiz kapsamında 1.400 kişinin istihdamı hedeflenmektedir"

Ayrıca, Sanayi Teknoloji ve Gençlik ve Spor Bakanlıkları iş birliğiyle kalkınma ajansları tarafından yürütülen, “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” kapsamında ilimiz için hâlihazırda 6 proje onaylanmıştır.

Bu projeler Sancak ve Ilıcalar Beldeleri ile Solhan, Genç, Kiğı ve Adaklı ilçelerinde devam etmekte olup çoğu tamamlanma aşamasındadır. Projelerimiz kapsamında 1.400 kişinin istihdamı hedeflenmektedir.

Emek yoğun sektörlerin başında gelen tekstil sektöründe Bingöl’de yapılan yatırım sayısının artmasıyla; 2018 yılı sonunda 600 civarında olan sektördeki istihdam sayısı 2022 yılı itibariyle 3200’ü, sektördeki firma sayısı da 32’yi aşmıştır.

Genç ve kadın istihdamına büyük katkı sağlayacak ve çoğu ilçe ve beldemizde üretim ve istihdam için bir ilk olacak söz konusu projelerin tamamlanarak hızlıca faaliyete geçmesini ziyadesiyle önemsiyoruz.

Bu süreçlerde desteklerini esirgemeyen sayın bakanımıza ve sayın milletvekilimize bu vesileyle şükranlarımı arz ediyorum.

Sektör yatırımlarındaki devamlılığının sağlanabilmesi, uygun fiyat ve şartlarda kiralanabilir modern üretim atölyelerinin oluşturulması ve bölgenin daha cazip hale getirilerek yeni yatırımcıların gelmesi açısından Bingöl Valiliği olarak bizler de daima yatırımcılarımızın yanında ve destekçileri olacağız inşallah.

Bu duygularla; toplamda 250 personel istihdam ederek binlerce insanımıza rızık vesilesi olacak Sancak 12 Tekstil’in beldemize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sizleri saygı ve hürmetle selamlıyorum.”

"Sadece bu tesis tam kapasiteye çıktığında 250 insanımız çalışmış olacak"

Son olarak konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise şunları söyledi:

“Çok önemli bir tesisin faaliyete geçmesine şahitlik ediyoruz. Bingöl’ün farklı yerlerinde insanlarımıza iş imkânı sağlamış durumda. Sadece bu tesis tam kapasiteye çıktığında 250 insanımız çalışmış olacak. Bunların da çoğu genç kızlar. Evlerine düzenli, sağlıklı bir şekilde gelir sağlamış oluyorlar. Gençlerimiz için son derece anlamlı yatırımlar bunlar. Ama sadece burada yapmıyoruz. Adaklı, Solhan, Karlıova, Genç’e kadar Bingöl’ün merkezinde ve her yerde bu tesislerimizi yapıyoruz. İlimize hayırlı uğurlu olsun.”

Konuşmaların ardından tekstil tesisleri ziyaret edildi; yetkililerden üretim süreçleri ve ürünler hakkında bilgi alındı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ Rektörü Uzun, İl Göç İdaresi Müdürü Erbaş'ı ziyaret ettiÖnceki Haber

OKÜ Rektörü Uzun, İl Göç İdaresi Müdürü...

Kaymakam İlhan, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünü ziyaret ettiSonraki Haber

Kaymakam İlhan, Sosyal Hizmetler Müdürlü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar